ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Perthect

Paddle on mate

Publicerad 2014-03-08 10:06:08 i Allmänt,

En ny vecka är snart till ända här i Australien. Det här har hänt sedan sist:
 
Ingrid blev biten av något djur, kanske en krokodil, troligtvis en spindel. Ingen vet. Det kliade som satan i 4 dagar i alla fall. Skadorna dokumenterades noga, ett smakprov ur bildutbudet presenteras nedan. 
Ja ni ser själva, det är ingen lek det här. Faran lurar bakom varje hörn. Living on the edge är bara förnamnet. 
 
Vad har vi mer hunnit med. Två innebandyträningar för Marcus, med Pirates Floorball Club, häftigt namn. Har bland annat två landslagspelare i laget som ska till Göteborg i december och spela VM. Ingrid har varit och klättrat med Outdoorklubben, den här gången inomhus men dom kör även pass när man får klättra på berg. Kanske vi testar på snart. Första träningen i Australiensisk fotboll har också varit. Väldigt konstig sport, en blandning mellan handboll, rugby och fotboll ungefär. Men roligt är det i alla fall. Har även hunnit med lite vanlig fotboll. Vi har också varit ute och paddlat med Outdoorklubben. Det är det enda vi har lite bilder ifrån. 
 
 
 
Kings Park och Perth City bakom en glad Marcus. 

Vi spelade kanotpolo, Marcus lag vann..

 
Det var riktigt roligt att paddla. Vi fick bland annat testa att hamna upp och ner. Dock ingen eskimåsväng denna gång utan vi kravlade oss ur kajaken upp och ner. Men vem vet, vi kanske lär oss det innan vi åker hem! Som ni kan se på bilderna var det molnigt, det är faktiskt första gången sen vi kom till Perth som vi ser moln. Annars har det varit blå himel och runt 35 grader, så att det "bara" var 27 grader varmt passade rätt bra när vi skulle ut och paddla. 
 
Ja vad mer denna veckan, de första tutorialsen har varit för Marcus, ungefär samma sak som seminarier. Nervöst innan men det gick bra till slut, så nu kan man väl säga att skolan är igång på riktigt.
 
Ingrid har varit på en arbetsintervju också, på ett café. Så förhoppningsvis har hon ett jobb snart. Hur hon fick den jobbkontakten är ett rätt bra exempel på den Australiensiska öppenheten. På en fest förra helgen träffade vi en local. När han fick höra att Ingrid letade ett efter ett jobb erbjöd han sig genast ett hjälpa till. Så några dagar senare hörde han av sig och sa att Ingrid var välkommen till ett café. Så nu ska dom höra av sig nästa vecka om hur det blir. På samma fest blev vi även erbjudna att bo hemma hos en Indonesier om vi hade vägarna förbi Lombok någon gång, Så vänligheten i det här landet är verkligen inget man kan klaga på. 
 
Ska kanske också berätta att vi bokat in en weekend i Melbourne. Inte nästa vecka, men veckan efter det drar vi dit. Behöver vi säga att livet är rätt bra just nu? 

Kommentarer

Postat av: Eva

Publicerad 2014-03-08 10:49:14

Jag är inte ett dugg avundsjuk. Här har vi städdag så vi har också jättekul. Solen skiner från en blå himmel och igår grävde de av en elkabel så vattenpumpen slutade fungera. Så ni hör här är helt fantastiskt.

Postat av: moster

Publicerad 2014-03-08 11:23:19

Wow! Hur många timmar har ett dygn i Australien? Hur hinner ni med allt. Skulle det inte pluggas? ;)

Postat av: Björn

Publicerad 2014-03-09 01:21:48

Gött ni har det!
Och kul det är att paddla.

Ha det bäst! :)
/Björn

Postat av: Thomas & Anki

Publicerad 2014-03-09 01:44:14

Häftigt! Hur hinner ni med allt? Ni kanske inte ser så mycket på TV. Här hemma har Leksand gått till Play-in för slutspel ocn Sanna Nielsen har vunnit uttagningen till Melodifestivalen. Ynka två poäng före Ace Wilder med låten Busy Doing Nothing. Det kan man ju också vara, men inte ni i alla fall.

Postat av: Clara

Publicerad 2014-03-09 10:02:04

Ni verkar ju mer vara på semester än utbytestermin! Skönt! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela