ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Perthect

På västkusten intet nytt

Publicerad 2014-05-26 17:08:11 i Allmänt,

Hello!
 
Det är kanske lite skralt mellan uppdateringarna här, men det beror på att det helt enkelt inte finns så mycket att rapportera. Vädret är dåligt med regn i princip varje dag de senaste veckorna. Samtidigt är det rätt mycket plugg nu med inlämning av assignments i slutet av terminen. Lägg därtil att semesterkassan (ja, utbyte kan inte klassifiseras som något annat än semester) börjar tryta så förstår ni att det inte sker så mycket spektakulära saker här nere.
 
En positiv sak är att vi förhoppningsvis får flytta in i vårat sovrum igen på fredag. Nu har vi sovit snart en månad ute i vardagsrummet så man kan väl säga att det ska bli rätt skönt. Vägglössproblemet är dock inte ur vägen, även andra sovrummet är drabbat. Förhoppningsvis blir vi av med de små liven snart. Det fungerar inte direkt som hemma när det gäller sådana här skadedjur. Hemma hade man bara ringt hyresvärden och sen var det deras problem att lösa. Här anses vi ha orsakat detta och då är det också vårat problem att lösa. Vilket även inkluderar att betala för det. Vi håller inte direkt med om att det är glasklart att det är vårat fel, men efter att det visat sig att försäkringen skulle täcka kostnaden orkade vi inte bråka om det. Man kan väl säga att hela den här cirkusen sänkt ett visst dunkel över denna i övrigt mycket trevliga vistelse down under. 
 
Nåja, nog om det. Vi hoppas ni har det bra där hemma. Vi får väl se om det sker något mer spännande som vi kan rapportera om, tills vidare får ni njuta av den svenska sommaren som vi sett verkar vara på intågande. 
 
Häj!
 

Bikramyoga, husdjur och annat

Publicerad 2014-05-14 16:32:30 i Allmänt,

Tjeeeena!
 
Tiden här i Perth rullar på, en liten lägesuppdatering såhär samtidigt som ni omfamnar våren där hemma. 
 
Marcus har börjat få tillbaka sina inlämningsuppgifter, kurvan på resultaten går stadigt nedåt. Den första (Australian Legal Principles) fick 25 av 30 poäng, mycket bra! Nummer två (Criminology) gick något sämre med 32 av 50 poäng. Den tredje (Public International Law) återkom med poängskörden 25 av 50, vilket är gränsen för godkänt. För att citera den rättande läraren var det en "minimal pass" och "practically no research" hade utförts. Ja, plugget har väl kanske inte varit så prioriterat. Får hoppas kurvan vänder uppåt snart, annars kommer det snart startas en insamling här på bloggen när CSN kommer och begär pengarna tillbaka på grund av otillfedställande studieresultat. 
 
Även datumen för tentorna har kommit. 10, 12 och 21 juni är datumen att hålla tummarna på. Ett rätt bra schema förutom den 21 juni, det är ju nämligen dagen efter midsommar. Blir midsommarfiranande på biblioteket i år.. 
 
Förutom sviktande studieresultat kan vi rapportera om att Ingrid börjat med bikramyoga. För den som eventuellt missat denna fluga handlar det om att ha yoga i ett 40 grader varmt rum. Syftet är att alla ska svettas så mycket så det skapas en pool i yogarummet, sedan kan alla simma och ha kul. Nä, det där sista var väl inte sant, men man svettas i alla fall sjukt mycket. Ett månadskort är inköpt så det kommer bli mycket yogande den närmaste tiden. 
 
En annan kul grej är att vi skaffat oss husdjur. Vi har nämligen blivit med vägglöss. Det är härligt den här första tiden med det nya djuren, när man bara vill kela med dom hela tiden, lite av en smekmånad sådär. Vi känner väl ändå att det kanske inte var rätt djur för oss trots allt, så en firma har varit här och sprutat kemikalier och sådär. Sen måste vi vänta 21 dagar, sen kommer dom hit igen och gör sin grej. Sen ska vi förhoppningsvis kunna flytta in i sovrummet igen. Just nu bor vi alltså alla fyra ute i vardagsrummet, riktigt mycket mys här nere nu alltså! 
 
Såhär ser det ut hemma hos oss nu, kommer alltså bli kvar här ute i minst 20 dagar till. Tur att vi har en bekväm luftmadrass. 
 
 
Vi har även varit och kollat in Herrison Island, en liten ö mellan east och south Perth. 
Ser inte så mycket ut för världen, och det är det inte heller. Men det finns Känguruer! Så vi va där och tog lite sköna pics. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om någon undrar hur Perth ser ut på kvällen var vi och tog någon bild på det också. 
 
Det var allt för nu, tack och hej!

Whale sharks

Publicerad 2014-05-09 17:01:40 i Allmänt,

Som utlovat kommer här ett eget inlägg tillägnat dagen i Exmouth då vi simmade med valhajar. Vi är båda överens om att de utan tvekan har varit höjdpunkten hittills på våran Australienvistelse, så det är inte mer än rätt att det får lite exra utrymme. Det var några inte speciellt bra bilder från detta i det förra inlägget som vi själv tagit. Nu har vi fått bilderna som företaget som vi åkte med tog, så vi tänkte dela med oss av dom så ser man lite bättre hur det såg ut. Finns även en film från dagen, kan alla intresserade få se sen! 
 
 
Dagen började med att vi blev upplockade på morgonen på campingen där vi bodde för att sedan åka ut till båten. På båten var det dags för genomgång av hur man skulle bete sig runt valhajarna. 
 
Sen följde en rätt lång båtresa där vi stod och kollade på alla sköldpaddor och annat som simmade förbi. Bland annat såg vi en runt två meter lång tigerhaj simma förbi, efter den synen blev man rätt osugen på att hoppa i vattnet. Tanken på tigerhajen försvann dock så fort vi fick stifta bekantskap med betydlig större fiskar. 
 
Samtidigt som vi åkte båt var ett flygplan uppe och spanade efter valhajar. När de fått syn på en åker båten dit och spanar. Medans sitter man som här på bilden och väntar. 
 
När en valhaj har siktats är det snabba ryck ner till aktern på båten och vara redo att hoppa i. Sen när tiden är inne låter en tuta och alla hoppar ner i vattnet. Med i vattner följer en "spotter" (grön tröja på bilden) som i vattnet pekar på vart man ska kolla och som ser till att ingen kommer för nära valhajen (nåja dom försöker i alla fall). 
 
Sen ligger man i vattnet och spanar dit spottern pekar, och helt plötsligt dyker den upp. Trots att man vet att den kommer vara väldigt stor är det lite av en chock första gången man ser den. Den är verkligen stor! 
 
Efter att den simmat förbi är det sedan bara att simma efter och försöka hänga med så länge man kan. 
 
Marcus och valhaj. 
 
Ingrid och valhaj. 
 
Sen när den har försvunnit ur synfältet är det bara simma tillbaka till båten. Nästa gång en valhaj siktas upprepas samma procedur igen. Totalt simmade vi med fyra olika valhajar och runt 10 simturer totalt. 
 
Efter valhajarna åkte vi lite mer båt. Japp de var precis så härligt som det ser ut. 
 
Sen avslutade vi dagen med lite snorkling. 
 
Där bland annat den här filuren fanns att beskåda. En revhaj, 
 
Efter snorklingen var det tyvärr dags att åka tillbaka, väl i hamn avslutade vi dagen med en gruppbild. 
 
Vi tar och avslutar inlägget med några bilder till på valhajarna, bara för att dom är så häftiga! Här har den öppen mun, då gäller det att passa sig, där inne vill man inte hamna. 
 
De valhajar som vi stötte på var ungefär 7 meter långa. Det kanske inte låter så fruktansvärt stort men kan säga att det känns som en mindre U-båt som kommer mot en. 
 
Och en sista bild på världens största fisk. 
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela