ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Perthect

Margaret River

Publicerad 2014-03-16 15:53:00 i Allmänt,

Helgen i Margaret River är till ända. Mycket roligt har hunnits med. Men vi tar det från början. Fredag morgon började resan söderut. En del trassel med hyrbilen först, eftersom den enda personen över 25 i sällskapet som kunde hyra bilen hade glömt sitt visa-kort hemma. Men en taxiresa senare var visa-kortet på plats och vi gav oss iväg. 
 
 
Direkt efter att vi kommit fram till Margaret River var det dags för en tur till diverse vingårdar och lite annat. Vi besökte tre vingårdar, en ostfabrik, en chokladfrabrik, ett ställe där de gjorde korvar, salami och liknande samt ett ställe med olivolja och olika tapasgrejer. 
 
En av vingårdarna. 
 
Tapasstället. 
 
Chokladfrabriken, här hade syster Micaela trivts! 
 
Sedan bar det av till campingen för att sätta upp tälten. Stället var verkligen mitt ute i vildmarken. 
 
 
 Sen var det dags för matlagning. När solen går ner blir det becksvart här, så vi fick laga med med ficklampa. 
 
 
 Resten av kvällen fick vi hänga kring vår hemmagjorda "brasa". Det råder eldningsförbud så vi fick nöja oss med en lampa. 
 
 
Stötte även på den här varelsen i taket på toan. Ja ni ser rätt, den är cirka en halvmeter stor. 
 
 Dag två var tanken att vi skulle inleda med surfing. Det visade sig dock att vågorna var för höga för ett gäng nybörjare att kasta sig ut, så vi sköt upp surflektionen till söndag. Vissa av oss testade i alla fall att bada. Det tyckte inte badvakten var en bra idé. 
 
 
I brist på surfing passade vi på att kajaka upp Margaret river istället. 
 
 
Depåstopp. Vissa valde att ta ett dopp..
 
...andra att vila upp sig inför paddlingen tillbaka. 
 
På kvällen var vi inne i Margaret River och käkade middag. Sen när vi kom tillbaka till campingen gick vi på kängurujakt. Vi såg faktiskt ganska många. Bland annat den här. 
 
 
När man låg inne i tältet på natten kunde man höra hur kängururna studdsade förbi precis utanför, det var nästan så man trodde att det skulle bli påhälsning i tältet. 
 
Sista dan var det så äntligen dags för surfing. Vågorna var något lägre denna dag, så nu fick vi ge oss ut. Det var faktiskt otroligt roligt! Blev tyärr inga bilder på surfen in action men det framgår ju rätt tydligt av bilden nedan att det var ett gäng fullblodsproffs var ute på vågorna. 
 
 
Efter surfen hängde vi ett tag inne i Margaret River innan vi begav oss iväg hemmåt. En lyckad helg är till ända och nu är det dags att tag igen utebliven sömn. Imorgon ska vi faktiskt plugga (!), en aktivitet som efterfrågats bland kommentarerna. 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Eva

Publicerad 2014-03-16 23:02:00

Håller med - ni ser mycket proffsiga ut, var det lika proffsigt? Verkar ju riktigt mysigt att campa med kängururna utanför. Känns lite tryggt att Marcus ändå inte är helt personlighetsförändrad utan fortfarande har ett något skevt ögonmått när det gäller spindelstorlek.

Postat av: Thomas & Anki

Publicerad 2014-03-16 23:22:31

Känguru spaning och surfing. Kan det bli mer aussie än så? Ni ser verkligen ut som surfingproffs på bilden!

Postat av: Micaela

Publicerad 2014-03-17 09:42:48

Åh, allt verkar ju förstås väldigt härligt, men inget slår ju choklad.
Förstår inte alls vad mamma menar, ser mycket väl att spindeln är en halvmeter stor. (fast inget slår nog Hannah som råkade få bada med en gigantisk spindel i Thailand.:o )

Postat av: Jonas & Nettan

Publicerad 2014-03-22 18:05:56

Hej!
Ser att ni har det bra och upplever mycket, lite avundsjuk blir man. Förhoppningsvis är nu våren på väg här och i morgon blir det nog en lite tur till Trosa. Må så gott och var rädda om er!
Jonas, Nettan, Ronja o Emma

Postat av: moster, mamma m fl

Publicerad 2014-03-29 20:51:48

Vi vill inte vara gnälliga men börjar det inte bli väldigt glest mellan uppdateringarna. Var är Melbourne? Var inte vitsen att vi skulle veta att ni levde? Gör ni det? Har ni släckt lamporna idag? Vi sitter här i stearinljusens sken och tänker på er. Kramar Olivia, Lena, Kenneth, Calle, Eva, Mimsan.

Postat av: Clara

Publicerad 2014-04-03 16:27:54

Åh vad härligt! Badvakten ser inte glad ut, men ni ser desto busigare ut! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela