ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Perthect

Första veckan på universitetet

Publicerad 2014-03-01 03:42:47 i Allmänt,

Första veckan på UWA är till ända. Än så länge har det bara varit föreläsningar, tutorials börjar nästa vecka. Man kan väl säga att det skiljer sig en del från hemma. Föreläsningarna är betydligt mycket mer interaktiva här. Frågor slängs ut till studenterna mest hela tiden. När man inte är helt hemma i språket lockar det inte speciellt att svara på frågor inför 350 andra, så det gäller att undvika frågorna bäst man kan. Ska i och för sig sägas att det inte är så svårt, de flesta studenterna här tar gärna en stund i rampljuset, till ens egen stora lycka. En annan skillnad mot hemma är hur unga alla är. De flesta australiensare som börjar på universitetet är 17 år. Så från att vara yngst i klassen i Sverige till att betraktas som stofil här. 
 
 
Såhär ser universitet ut. En bra sak med UWA är att det är ett campus för alla ämnen. Så det är inte utspritt som i Uppsala utan allt ligger på samma ställe. Så man träffar även på människor som inte läser samma sak som en själv, så det är ju trevligt. 
 
Ingrid som inte läser kurser på 17-åringsnivå försöker hålla sig i fas med sitt plugg. Det går väl sådär då disciplinen inte är på topp. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Eva

Publicerad 2014-03-01 09:00:17

Tutorials? Vad läser ni? Är det många utlänska studenter där? Frågorna hopar sig. Kul att höra från er i alla fall.

Svar: Tutorials är som seminarier ungefär. Man är typ alltid ensam utländsk student där.
ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Postat av: Thomas & Anki

Publicerad 2014-03-01 16:04:12

Kul med rapport efter första veckan på universitetet. Undrar hur tutorials går till. Det låter som ännu mer interaktivt än föreläsningar.
Ingrid som är van med schemabunden undervisning behöver nog sätta upp sitt eget veckoschema för att komma i fas.

Postat av: Thomas & Anki

Publicerad 2014-03-06 23:45:20

Många semlor den här veckan, men kanske inte hos er. Frölunda fick stryk av Leksand idag och det drar ihop sig till strid om slutspelet.

Postat av: Erik , Johan och Berit

Publicerad 2014-03-07 19:53:03

Hej på er!
Vilka fina bilder:) Vi sitter här hemma i Hedemora vid Farfar Eriks dator. Han tycker att det var väldigt roligt att läsa och se vad ni har för er där borta i Australien
Hälsningar från oss alla

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela