ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Perthect

Melbourne

Publicerad 2014-03-31 05:00:00 i Allmänt,

Verkligheten drabbade oss den här veckan och vi har varit tvugna att börja plugga. Därav bristen på uppdatering. Marcus kämpar på med flertalet uppsatser som snart ska lämnas in. Ingrid hade båda sina tentor i veckan och är numera helt ledig! Men vi har faktiskt hunnit med lite roliga saker i veckan också. Paddling med outdoor klubben, cocktailparty, pubcrawl och varit på rooftop cinema.   
 
Men nog om detta, vi var ju faktiskt i Melbourne förra helgen. Ett himla trevligt ställe med lite mer storstadsfeeling än Perth.  Vi åkte härifrån vid midnatt på onsdagen och anlände tidigt på torsdagsmorgonen i Melbourne. På grund av tidsskillnaden och att flygbolaget valt att spara in på värmen i planet blev det inte så mycket sömn men desto mer kaffe när vi kom fram. Här kommer massor med bilder från helgen:
 
 
Göttig frukost på trevligt fik. 
 
 
 
Melbourne visade sig från sin bästa sida, 30 grader och sol.
 
 
 
Det var Melbourne Fashion Week här och duckface här fick gå på röda mattan.  
 
 
 
Vi testade filterkaffe i hopp om att det skulle vara lite som svenskt kaffe. Bryggmetoden var åtminstone densamma men det var lite svagare... ungefär som te. 
 
 
 
Marcus spanar in all street art. 
 
 

Konst. 
 
 
 
Skor. 
 
 
 
Vi var upp i Eureka Tower på 88e våningen och såg solnedgången över Melbourne.
 
 
 
Smurf-selfie. 
 
 
 
Sen blev det middag nere vid hamnen. 
 
 
 
Med Nutellapizza(!) till efterrätt. 
 
 
 
Marcus äter frukost.


Kaffe.

 
 
Marcus med Eureka Tower i bakgrunden. 

 
 
Melbourne by night. 
 
 
 
Drack lite drinkar på en rooftop bar. 

 
 
Och åt jättedyra scones. Ja vi åt mest hela tiden.
 
 
 
Vi bestämde oss för att kolla in Great Ocean Road. 
Nervös Marcus som ska ge sig ut i vänstertrafik för första gången. Himla tur att han har en så fenomenal kartläsare. 
 
 
 
Den här lilla gröna bilen hyrde vi. 
 
 
Marcus ville också vara med på bild med bilen. 
 
 
Kusten såg ut ungefär såhär. 
 
 
 
Vi såg vattenfall, Erskine Falls. 
 
 
Och så träffade vi massor med koalor i Kenneth River. 
 
 
 
Koalaspaning. Ser ni koalan? 
 
 
 
 Till slut kom vi fram till Twelve Apostles. Massa små berg ute i vattnet. 

 
 
Snacks och kaffeförrådet påfyllt, dags att köra tillbaka. 
 
 
 
Japp det var våran weekend i Melbourne det! 
 
Hej så länge!
 

Margaret River

Publicerad 2014-03-16 15:53:00 i Allmänt,

Helgen i Margaret River är till ända. Mycket roligt har hunnits med. Men vi tar det från början. Fredag morgon började resan söderut. En del trassel med hyrbilen först, eftersom den enda personen över 25 i sällskapet som kunde hyra bilen hade glömt sitt visa-kort hemma. Men en taxiresa senare var visa-kortet på plats och vi gav oss iväg. 
 
 
Direkt efter att vi kommit fram till Margaret River var det dags för en tur till diverse vingårdar och lite annat. Vi besökte tre vingårdar, en ostfabrik, en chokladfrabrik, ett ställe där de gjorde korvar, salami och liknande samt ett ställe med olivolja och olika tapasgrejer. 
 
En av vingårdarna. 
 
Tapasstället. 
 
Chokladfrabriken, här hade syster Micaela trivts! 
 
Sedan bar det av till campingen för att sätta upp tälten. Stället var verkligen mitt ute i vildmarken. 
 
 
 Sen var det dags för matlagning. När solen går ner blir det becksvart här, så vi fick laga med med ficklampa. 
 
 
 Resten av kvällen fick vi hänga kring vår hemmagjorda "brasa". Det råder eldningsförbud så vi fick nöja oss med en lampa. 
 
 
Stötte även på den här varelsen i taket på toan. Ja ni ser rätt, den är cirka en halvmeter stor. 
 
 Dag två var tanken att vi skulle inleda med surfing. Det visade sig dock att vågorna var för höga för ett gäng nybörjare att kasta sig ut, så vi sköt upp surflektionen till söndag. Vissa av oss testade i alla fall att bada. Det tyckte inte badvakten var en bra idé. 
 
 
I brist på surfing passade vi på att kajaka upp Margaret river istället. 
 
 
Depåstopp. Vissa valde att ta ett dopp..
 
...andra att vila upp sig inför paddlingen tillbaka. 
 
På kvällen var vi inne i Margaret River och käkade middag. Sen när vi kom tillbaka till campingen gick vi på kängurujakt. Vi såg faktiskt ganska många. Bland annat den här. 
 
 
När man låg inne i tältet på natten kunde man höra hur kängururna studdsade förbi precis utanför, det var nästan så man trodde att det skulle bli påhälsning i tältet. 
 
Sista dan var det så äntligen dags för surfing. Vågorna var något lägre denna dag, så nu fick vi ge oss ut. Det var faktiskt otroligt roligt! Blev tyärr inga bilder på surfen in action men det framgår ju rätt tydligt av bilden nedan att det var ett gäng fullblodsproffs var ute på vågorna. 
 
 
Efter surfen hängde vi ett tag inne i Margaret River innan vi begav oss iväg hemmåt. En lyckad helg är till ända och nu är det dags att tag igen utebliven sömn. Imorgon ska vi faktiskt plugga (!), en aktivitet som efterfrågats bland kommentarerna. 
 
 
 
 

Who The F#@k Is Quiztina Aguilera?

Publicerad 2014-03-13 14:25:30 i Allmänt,

Livet i Perth rullar på. Veckans höjdpunkt hittils var helt klart när vi var på quizkväll på en pub i Fremantle. Quizzet leddes av en dragqueen vid namn Quiztina Aguilera. Det var både blandad kunskap och musikfrågor, men liksom Quiztina spårade frågorna ur ganska snabbt och vi kom förmodligen sist. Men vi hade kul ändå och kanske blir det revansch när vi funnit våran egen inre dragqueen.  
Just nu laddar vi för camping! Imorgon åker vi ner till Margaret River. Margaret River är WA stora vindistrikt och surfingmekka så det blir troligtvis både vinprovning och surflektioner. Vi ska bo på nån camping i skogen och sova i tält till Marcus stora lycka. 

Trevlig helg på er!
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela