ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Perthect

Sista inlägget

Publicerad 2014-06-23 13:54:36 i Allmänt,

Vi har nu nått vägs ände med bloggen. Det här är alltså det sista och avslutande inlägget på den resa som började i slutet av januari i ett soligt Sydney och som slutar i ett faktiskt ganska soligt Perth. Fem månader har rusat förbi och vi har verkligen haft en underbar tid här i Australien. Så här när vi ser tillbaka på beslutet att flytta ner till Australien en tid är det nog det bästa beslut vi någonsin tagit. Det ska såklart bli kul att komma hem igen, men det är en smula ledsamt att lämna livet i Oz, och alla vänner vi träffat här. Som tur är har vi ju en härlig resa framför oss på väg hem till Sverige för att råda bot på den värsta separationsångesten med Perth. Från den resan blir det som ni förstått inget bloggande. Bloggen heter ju Ingrid och Marcus i Australien och inget annat, det skulle vara helt absurt att skriva om händelser utanför Australien. 
 
Så eftersom det inte blir något bloggande tänkte vi i alla fall berätta hur resan kommer se ut, för oroliga föräldrar och annat löst folk som vill veta var vi håller hus. 
 
Vi lyfter från Perth Airport 20.05 den 26 juni och landar i Denpasar 23.50 med AirAisia flight QZ537. 
Därifrån tar vi oss till Kuta där vi kommer stanna i 7 dagar. Sedan tar vi båten över till Gili Trawangan och spenderar 6 dagar där. Sedan åter till Bali men denna gång till Sanur och ytterligare 7 dagar. 
 
Den 16 Juli drar vi sedan vidare från Bali. Vi flyger från Denpasar 07.00 den 16 juli och landar i Singapore 9.35. Även denna flight är med AirAsia QZ502. 
 
I Singapore spenderar vi fyra nätter och flyger vidare den 20 Juli 23.35 och landar i Helsingfors 06.35 den 21 Juli. Flyger med Finnair AY0082. Till sist från Helsingfors till Stockholm Arlanda Airport 21 juli 9.30 och kommer, hör och häpna, fram samma tid. Även det med Finnair, flight AY0635. Så halv tio den 21 juli är det dags att rulla ut röda mattan och välkomna oss hem. 
 
Nu blir vi utslängda från caféet vi sitter på så måste avsluta detta inlägg. Vi får tacka för att ni följt bloggen och alla kommentarer som ni skrivit, det uppskattas mycket! Ses i juli, tjohej! 

Besöksrapport

Publicerad 2014-06-21 12:31:44 i Allmänt,

Hej bloggen! Hoppas alla hade en glad midsommar. Vi firade här i Perth med både sill, knäckebröd och jordgubbstårta. Marcus firade på biblioteket. Ensam. 

Men imorse skrev Marcus sin sista tenta och är äntligen ledig! Han ser ut ungefär såhär: 


Men här kommer som utlovat rapporten från besöket med våra bloggläsare. Det blev tyvärr lite försenat på grund av tekniska problem. Men ni är väl vana på att vänta på blogginläggen vid det här laget.
 
Nu är herr och fru Rask i Sydney efter att ha varit på besök några dagar här i Pertan. Det hanns med en hel del under dagarna de var här och såklart har allt dokumenterats noga för bloggens räkning. Vi började med en promenad upp i Kings Park för att titta på utsikten. 

Sedan besökte vi lokalkängrusarna på Herisson Island. 
 
Vi åkte ut till Fremantle och gick på marknaden och tittade sedan på solnedgången över Indiska Oceanen.
 
Hamnen i Fremantle. 

Innan det blev middag på Little Creatures 
 
Marcus slet sig från böckerna på UWA biblioteket för att dricka öl och äta pizza.
 
Nästa dag åt vi en rejäl frukost så att vi skulle orka med att bli runtkörda på en buss och prova viner. 

Inom två minuter efter att vi satt oss på bussen hade båda två somnat. Lite jetlaggade? 


Skål!


Ost


Efter några vinglas...
 
På kvällen blev det The Stables Bar med lokalproducerat vin. 


Efterrätt, så mycket att knappen på Ingrids byxor ramlade av. På riktigt. 


Nästa dag var det riktigt skitväder och vilket innebar inomhusaktiviteter. Vi besökte Perth Mint och nått museum med stenar, aborginier och sånt. Inga bilder från detta dock. 

Nästa dag åkte vi ut till Rottnest Island för cykling, strandhäng och quokkaspaning. 
 
Väderleken inbjöd inte till fullkroppsnedsänkning i havet, men fötterna fick känna på vattnet i alla fall. 
 
Det hittades även quokkas i massor. Försök att inte bli lycklig av den här bilden! 
 
Eller den här. 
 
Ny profilbild på facebook kanske? 

Efter Rottnest besökte paranteserna Fremantle Prison för att titta på trånga celler och hängsnaror. Ingrid fick åka hem för att kränga vår gula pärla! (Världens sämsta cykel).

Sedan åt vi god middag på Gordon St Garage. 


Sista morgonen, vi åt (igen!). Sen skeppades bloggläsarna raskt (haha) vidare till flygplatsen för nya äventyr i Sydney och Cairns. 
 
Tack för besöket det var kul att ha er här! 
 
  
 

Bloggen möter bloggläsare

Publicerad 2014-06-14 09:13:08 i Allmänt,

Hej bloggen! Idag är det lördag, dock inte vilken lördag som helst. Det är nämligen så att två bloggläsare kommer på besök till Perth idag, mamma och pappa Rask. De stannar till torsdag innan östkusten hägrar. Vi får se vad vi hittar på under veckan. På tal om att det är lördag ryktas det också om att det finns lösgodis med på planet från Sverige, hallelujah! 
 
Den senaste tiden har mestadels spenderats på biblioteket. Marcus pluggar och Ingrid kollar på Stanley Cup slutspel. Skolan är det enda stället med tillräckligt bra internet för att streama NHL. Nu förlorade ju dock Rangers alldeles nyss så det är bra att Ingrid får sällskap av mamma och pappa nu när hockeyunderhållningen är över. 
 
Det har ju även dragit igång ett annat litet sportevenemang i Brasilien. Tyvärr har vi lyckats bosätta oss i det land med absolut sämst tidzon vad gäller möjligheten att se VM. Alla matcher börjar runt 3-4 på natten, inte optimalt. Såhär såg det ut under Spanien-Holland inatt, alla Australiensare väntade på matchen mellan Australien och Chile som drog igång sex på morgonen, så länge höll inte vi ut. 
 
Nej nu måste vi fortsätta drömma om det där godiset. Det lär väl dyka upp en utförlig rapport över besöket av Ann-Christine och Thomas vad det lider, håll utkik! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela