ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Perthect

Featherdale and Blue Mountains

Publicerad 2014-01-29 13:11:52 i Allmänt,

Hej!
 
Vi var som sagt och besökte Featherdale Wildlife Park och Blue Mountains härom dagen. Vi åkte med en buss som hämtade upp oss utanför hotellet och sen skeppades vi runt till lite olika ställen.
 
Featherdale är ett Zoo med enbart australiensiska djur. Wallabys och Kangurur spinger runt fritt och man får klappa koalor om man vill. Krokodilen var dock inlåst. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blue Mountains är precis vad det låter som, blå berg. Vi va runt till lite olika utsiktsplatser, åkte en linbana över och lite annat. Såhär såg det ut:
 
 
 
 
 
Sista dagen i Sydney spenderade vi bland annat på Manly beach. Man tar en färja från hamnen i Sydney och efter runt en halvtimme är man där. Stranden var bra, tyvärr så stängde dom den på eftermiddagen på grund av för farliga förhållanden i vattnet. Så då blev det enbart stek och inget svalkande efter lunch. 
 
Idag har vi lämnat Sydney bakom oss och anlänt till Perth. Än så länge har vi bara bekantat oss med staden, som är betydligt varmare än Sydney. Så vi hra gått runt och svettats idag, men vi gillar staden så här långt i alla fall. Imorgon blir det väl att rycka upp sig efter semesterkoman och försöka hitta en bostad. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Elin

Publicerad 2014-01-29 14:00:41

Hallå där!

Vad duktiga ni är på att uppdatera bloggen :)

Jag sitter just nu och tittar ut över en grå himmel och ett ganska lika grått BMC. Bli inte för avundsjuka ;)

Fortsätt uppdatera och lycka till med bostadsletandet!!

P.S Vilka söta djur!!!! :)

Svar: Usch låter himla trist. Är ärligt talat inte sådär jätteavundsjuk, men snart är det ombytta roller ;)
ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Postat av: Eva

Publicerad 2014-01-29 17:43:51

Åh - jag vill också klappa en koala. När börjar studiernad då?

Postat av: Anki & Thomas

Publicerad 2014-01-29 21:14:14

Gulliga djur. Ni ser verkligen ut som ni gillade koalor och wallabys. Ni kanske skaffar en koala som husdjur i stället för katt.
Anki tycker att det ser vådligt ut när Ingrid sitter på klippkanten. Det var en väntad kommentar. Här hemma matas vi varje dag med nyheter om farligheter i Australien. Är det inte att man skjutit en jättehaj utanför West Australia så är det att en läkare på annan plats blivit hajbiten under snorkling sytt såret själv och sedan gått till lokala puben och tagit en öl. Sedan har vi förstås 12-åringen som härom dagen blev slukad av en krokodil i Darwin trakten. I det perspektivet är det kanske inte så värst farligt att vila på en klippavsats. Hur långt ner var det ner?

Hur var det att komma till Perth och tänka att nu kommer vi hem. Hem i alla fall för ett halvår. Hoppas ni finner er väl tillrätta och att bostadsfrågan löser sig snabbt och bra.

Hälsningar
Thomas & Ann-Christine

Postat av: Björn och Liselott

Publicerad 2014-02-01 14:32:18

Hej!
Ni ser ju ut att ha det toppenbra! Fint väder, spännande miljöer och det lyser glädje över foton på er! Kul!

Mvh Björn och Liselott

Postat av: Micaela

Publicerad 2014-02-01 21:46:15

Åh, inte alls avundsjuk på alla gulliga djur! Ser fantastiskt ut!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela