ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Perthect

Featherdale and Blue Mountains

Publicerad 2014-01-29 13:11:52 i Allmänt,

Hej!
 
Vi var som sagt och besökte Featherdale Wildlife Park och Blue Mountains härom dagen. Vi åkte med en buss som hämtade upp oss utanför hotellet och sen skeppades vi runt till lite olika ställen.
 
Featherdale är ett Zoo med enbart australiensiska djur. Wallabys och Kangurur spinger runt fritt och man får klappa koalor om man vill. Krokodilen var dock inlåst. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blue Mountains är precis vad det låter som, blå berg. Vi va runt till lite olika utsiktsplatser, åkte en linbana över och lite annat. Såhär såg det ut:
 
 
 
 
 
Sista dagen i Sydney spenderade vi bland annat på Manly beach. Man tar en färja från hamnen i Sydney och efter runt en halvtimme är man där. Stranden var bra, tyvärr så stängde dom den på eftermiddagen på grund av för farliga förhållanden i vattnet. Så då blev det enbart stek och inget svalkande efter lunch. 
 
Idag har vi lämnat Sydney bakom oss och anlänt till Perth. Än så länge har vi bara bekantat oss med staden, som är betydligt varmare än Sydney. Så vi hra gått runt och svettats idag, men vi gillar staden så här långt i alla fall. Imorgon blir det väl att rycka upp sig efter semesterkoman och försöka hitta en bostad. 
 
 
 
 
 
 
 

Bondi beach

Publicerad 2014-01-28 00:37:00 i Allmänt,

Hej! I förrgår gjorde vi alltså ett besök på Bondi. Finns egentligen inte så mycket att säga om det. Vi var väl inte superimponerade. Det var en vanlig strand, inte så mycket mer med det. 
 
 
 
 
 
 
Igår va vi och besökte Featherdale wildlife park och blues mountains. Vi hade tänkt lägga upp bilderna därifrån nu också men denna internetuppkoppling som vi sitter på nu får nittiotalets modem att framstå som blixtsnabba. Så det får bli en liten cliffhanger tills vi hittar snabbare wifi. 

Rundtur i Sydney

Publicerad 2014-01-25 23:53:22 i Allmänt,

Hej!
Här Down Under sörjer givetvis alla Frölundas förlust mot Leksand, tur att det idag är Australia Day så det finns något att glädjas åt. Igår tog vi en rejäl sightseeingtur till fots och Ingrid har träningsvärk. Vi kollade in alla självklara turistgrejer som Operahuset, Harbour Bridge och fina The Rocks. Och det viktigaste av allt enligt Marcus Apple store.. Vi har inte tillgång till wifi på hotellet så ni får hålla till godo med mobilbilder. 
 
 
 
 
 
Vi fick tips av en Sydneybo som också fastnade i Berlin att testa yum cha så därför gick vi till en restaurang i Chinatown där det i princip bara fanns kineser och försökte smälta in, har aldrig känt oss så missanpassade men det var spännande. 
 
Och på kvällen var vi på Avicii!
 
 
Idag Bondi! 
/Ingrid och Marcus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela