ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Perthect

Perth

Publicerad 2014-02-02 13:17:25 i Allmänt,

Sedan några dagar tillbaka har vi nu anlänt i Perth. Här är det varmt och på tisdag ska det bli hela 37 grader, puh! Men det känns ändå bra att höra om hur mycket snö ni har där hemma och läsa rubrikerna om snökaos på aftonbladet är extra kul. 
 
Vi bor just nu på ett hostel mitt inne i city men imorgon ska vi förflytta oss till ett hostel som ligger precis vid stranden. Än så länge har vi spanat in staden för att försöka skapa oss en liten överblick hur det ser ut i de olika stadsdelarna. Bostadsletandet är också på gång och vi har varit på en visning, mest för att få lite känsla för hur det fungerar. För övrigt så har vi även skaffat australiensiska telefonnummer nu så våra svenska nummer är numera ur bruk. 

Utsikt över city från Kings Park, en sjukt stor park.

Matmarknad inne i city med mat från hela världen. Kanske inte från Sverige men å andra sidan finns det en svensk restaurang här som serverar Smorgasbord 365 dagar om året. 


Cottesloe Beach. 

Mås som steker på någons handduk. 

Livräddarna är ständigt närvarande. 


Vi hamnade mitt i en demonstration för hajarnas rättigheter igår. "Great whites have rights" och sådär. Vet inte riktigt var vi står i den frågan alltså.. 

Nachos på vårat favvoställe Guzman y Gomez. Tredje gången vi käkar här sedan vi anlände i down under, sjukt gott! 

Kitesurfare inne på Swan River vid universitetet. 

Black Swan på riktigt. De berömda svarta svanarna som finns här. 
Kul att ni kommenterar så mycket också, det uppskattas :) 
 
Skotta på där hemma vänner!
/Ingrid och Marcus
 

Kommentarer

Postat av: Eva och Calle

Publicerad 2014-02-02 14:12:18

Kul att få en rapport från Perth men anar en lite hånfull ton där i början. Kan rapportera att snökaoset i Uppsala bestod av ca 4 cm snö och idag är det faktiskt plusgrader. Ni kanske kan skicka ett SMS så vi får det nya telefonnumret. Roland Garros hälsar och mår bra, har varit på en liten tur runt kvarteret igår för att hålla sig alert. Vi har bokat biljetter, i alla fall en bit på väg, nu. Igår var vi på inflyttningsmiddag i er lägenhet, det var mycket gott. Ha det gott!

Svar: Ja det är bra att den får hålla igång, tänk bara på att den är avställd så den inte åker utanför kvarteret. Nu är sms skickat. Det var ju för väl att det blev bokat till slut, när kommer ni då?
ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Postat av: Clara

Publicerad 2014-02-02 21:15:35

Åh ni verkar ju ha det kanon!! Jag blir så avundsjuk! Lycka till i bostadsletandet! :)

Postat av: Anki & Thomas

Publicerad 2014-02-03 21:09:15

Det var kul att skypa med er och få höra hur ni har det. Perth ser trevligt ut på bilderna och nachos är ju inte fel. Hoppas ni kommer att trivas på vandrarhemmet vid stranden och att det finns wifi så ni kan skriva på bloggen. Blir det 37 grader i morgon så är det 37 grader varmare än här. Det finns nog några här hemma som gärna kommit ner och kite-surfat och hälsat på.

Postat av: Björn

Publicerad 2014-02-04 09:50:05

Japp. Det ser ju rätt schysst ut där i Perth. Kanske skulle komma ner en sväng ;)

/Björn

Svar: Ja komkom! ;)
ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Postat av: Anki & Thomas

Publicerad 2014-02-04 21:21:11

Idag kan hela Perth jubla. Både Leksand och Frölunda vann sina matcher. Kanske svårt att få riktiga hockey-känslan där i värmen.

Svar: Låter bra det! Vi jobbar på hockeykänslan och försöker lösa OS-problematiken.
ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela