ingridochmarcusiaustralien.blogg.se

Perthect

Penguin Island

Publicerad 2014-02-23 06:19:13 i Allmänt,

Igår var det dags för nästa ö att få sig ett besök, Penguin island. Ön ligger en bit söder om Perth, tog runt en och en halv timme att ta sig dit med tåg och buss. Som namnet antyder bor det en massa pingviner på ön, påstår dom i alla fall. Vi såg nämligen inte en enda. Tydligen är alla pingviner ute och jagar mat hela dagarna så det är liten chans att man lyckas se en på dagen. Det fanns i alla fall ett gäng pingviner i fångenskap på ön också, så vi fick se några stycken, men tyvärr inte vilda.
 
 
 
 
Vi tog även en liten båttur runt ön. Vi såg delfiner och sjölejon.
 
 
 
 
Sen begav vi oss ut och skulle snorkla. Det skulle visa sig bli en chockartad upplevelse, Precis när vi gett oss iväg simmade nämligen ett sjölejon förbi precis bredvid oss. På bilden kan man skymta det längst upp. Det mörka som sticker upp ur vattnet. Det va lite annat än den småfisk vi är vana att se. 
 
 
Sen simmade sjölejonet upp på land för en vilopaus. Ingrid passade på att ta en selfie med den.
 
 
Så inga pingviner på Penguin island, men väl sjölejon. Inte så pjåkigt det heller. 
 

O-festival

Publicerad 2014-02-21 17:18:00 i Allmänt,

Idag var det avslutningen på orientation week, O-festival. Det är en dag när man får möjlighet att träffa alla klubbar som finns på universitetet och gå med i de man är intresserad av. Trots att klubbarna är kopplade till universitetet är de flesta öppna för allmänheten, vilket innebär att även Ingrid kan gå med, så det är ju bra! Det finns otroligt mycket olika klubbar med alla möjliga inriktningar. Allt från matteklubb till dykarklubb till klubbar med enda syftet att festa. Vi funderar på att gå med i UWA outdoor club. De anordnar olika friluftsaktiviteter som att paddla kajak, vindsurfing, klättring och liknande. Annars var det framför allt sportklubbarna som var av intresse, Australian rules football och landhockey ska testas på är tanken. 
 
 
 
 

Orientation week

Publicerad 2014-02-20 07:06:00 i Allmänt,

Hej!
 
Ytterligare ett gäng dagar har förflutit här i Perth. På universitet är det just nu något de kallar för Orientation week. Det innebär att man fixar studentkort, får guidade turer runt campus, byter kurser om man vill det och annat praktiskt inför skolstarten. Det anordnas också diverse utflykter och annat kul. Förutom detta har den mesta tiden spenderats på stranden, så tillvarorn är rätt bekymmerslös just nu. 
 
Ja ungefär såhär brukar det se ut. 
 
Vi återkommer när det hänt något mer spännande, hej!
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela